Доступність посилання

ТОП новини

Число загиблих внаслідок землетрусу в Італії зросло до 21


Наслідки руйнування у містечку Аматріче, 24 серпня 2016 року
Наслідки руйнування у містечку Аматріче, 24 серпня 2016 року

За попередніми даними, щонайменше 21 людина загинула у ніч на 24 серпня внаслідок потужного землетрусу в центральній Італії. Сильний поштовх магнітудою, за різними оцінками, 6,1 чи 6,2 стався о 3:36 з епіцентром у містечках Аккумолі й Аматріче, що у столичному регіоні Лаціо.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, найбільших руйнувань зазнали населені пункти Аккумолі, де проживає близько тисячі людей, та Аматріче – з населенням понад 2,5 тисячі людей. Місцева влада інформує, що загиблих може бути більше, під обвалами чуються голоси потерпілих, серед яких і діти. Значні руйнування з людськими жертвами сталися і в довколишніх містечках.

На місце трагедії продовжують прибувати рятувальні служби і необхідна допомога потерпілим. За повідомленнями Служби цивільного захисту, доступ до зруйнованих районів ускладнюють вузькі дороги, заблоковані обвалами будинків. З лікарні містечка Аматріче евакуювали людей. Поранених відправляють до найближчих шпиталів регіону. Лікарі оголосили про збір крові для поранених.

Інформації про потерпілих українців наразі немає, повідомили Радіо Свобода у консульському відділі посольства України в Римі. Дипломати відкрили гарячу телефонну лінію, щоб мати інформацію про можливе перебування громадян України в зоні землетрусу. Для відстеження ситуації консульський відділ тримає постійний зв’язок з місцевими рятувальними службами і поліцією.

Підземні поштовхи меншої потужності були відчутними також в областях Марке, Умбрії, Тоскані й Абруццо. У Римі відбулися два сильні поштовхи тривалістю по 20 секунд. Налякані люди вибігали на вулицю і до світанку залишалися поза домівками.

Загалом минулої ночі в центральній Італії сейсмологи зафіксували 18 підземних поштовхів різної потужності. Ця гірська місцевість Апеннін вважається зоною найвищої сейсмічності. За своєю потужністю трагедію 24 серпня сейсмологи порівнюють із землетрусом у місті Л’Аквіла 2009 року, коли загинули понад 300 людей. Втім, нині сценарій називають іншим, оскільки епіцентр зачепив не густо заселені райони. Pепортери з місця подій інформують, що масштаби руйнувань внаслідок нинішньої трагедії значно більші порівняно з тими, які були в Л’Аквілі.

XS
SM
MD
LG