Доступність посилання

ТОП новини

Дамаск назвав спецоперацію Туреччини у Сирії «вторгненням»


Турецькі танки на півночі Сирії, 24 серпня 2016 року
Турецькі танки на півночі Сирії, 24 серпня 2016 року

Дамаск засуджує воєнну операцію Туреччини на півночі Сирії. У заяві сирійського МЗС мовиться, що операції на території Сирії повинні проводитися лише за згодою офіційної влади країни.

Сирійська сторона назвала операцію «вторгненням», заявивши, що у результаті угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії буде замінена на «інші терористичні угруповання».

24 травня Туреччина і сили міжнародної коаліції під проводом США розпочали операцію звільнення від угруповання «Ісламська держава» прикордонних районів на півночі Сирії. В операції також беруть участь сирійські повстанці з підтримуваної Заходом «Сирійської вільної армії», яка у Сирії воює і проти ісламістів, і проти проурядових сил.

Повідомляється також, що десятки турецьких танків перетнули кордон із Сирією.

Спецоперація розпочалася за кілька годин до прибуття в Анкару віце-президента США Джозефа Байдена, який має провести переговори з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом та прем’єр-міністром Біналі Йилдиримом.

Чиновник США, який входить до делегації на чолі з Байденом, повідомив журналістам, що Вашингтон «синхронно» з Туреччиною взяв участь у цій спецоперації проти ісламістів.

Головною метою спецоперації є звільнення утримуваного ісламістами міста Джараблус, що біля сирійсько-турецького кордону, а також прилеглих районів.

Операція розпочалася після того, як раніше цього тижня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що прикордонні райони країни з Сирією мають бути «повністю очищені» від угруповання «Ісламська держава».

У Туреччині саме на це угруповання поклали відповідальність за теракт на весіллі у місті Ґазіантеп 20 серпня, який забрав життя 53 людей.

XS
SM
MD
LG