Доступність посилання

ТОП новини

На День Незалежності хакери здійснили кілька нападів за і проти України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У День Незалежності України на сепаратистському сайті, що називав себе «офіційним сайтом МЗС ДНР», з’явилося «привітання з нагоди Дня Незалежності України», написане від імені ватажків підтримуваних Росією збройних сепаратистських угруповань «ЛНР» і «ДНР».

У ньому нібито від імені Ігоря Плотницького й Олександра Захарченка мовиться, що «російський світ пообіцяв нам багато, але з його приходом Донбас вкинутий у безодню війни й убогості». «На жаль, замість обіцяного благоденства біло-синьо-червоний союз кольорів прапора Російської Федерації приніс на землі Донбасу горе й розрух… Правда така, що Росія вкотре зрадила нас, людей, що довірилися їй, і, прикриваючись нашими спинами, відібрала території, заводи й фабрики, шахти й поля», – мовиться в тексті.

Невідомі кібернападники від імені ватажків сепаратистів висловили побажання, «щоб уже цього року народ Донбасу знову здобув мир у складі України», і сподівання, що «наступну річницю Дня Незалежності України ми будемо святкувати разом, на українському Донбасі».

Тим часом хакери протилежного спрямування зламали сторінки Міністерства оборони України і Національної гвардії України у твітері, а Міноборони також в інстаграмі. Там були розміщені написи на кшталт «України більше не існує». Обидва відомства закликали не поширювати інформацію, яку там могли розмістити зловмисники.

Нацгвардія пізніше повідомила, що вже відновила коректну роботу своєї сторінки у твітері й видалила інформацію, розміщену там внаслідок зламування.

XS
SM
MD
LG