Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США пообіцяв несхитну підтримку демократії в Туреччині


Джо Байден (п) під час відвідин зруйнованої під час заколоту частини будівлі парламенту Туреччини, Анкара, 24 серпня 2016 року
Джо Байден (п) під час відвідин зруйнованої під час заколоту частини будівлі парламенту Туреччини, Анкара, 24 серпня 2016 року

Віце-президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон надає надзвичайної ваги відносинам із Туреччиною і обіцяє несхитну підтримку демократії в цій країні після невдалої спроби перевороту минулого місяця.

Виступаючи у столиці Туреччини Анкарі, він також підтвердив, що Вашингтон отримав запит Туреччини про видачу проповідника Абдуллаха Ґюлена, який живе у вигнанні у США і якого Анкара, всупереч його запереченням, далі звинувачує в улаштуванні спроби перевороту.

Але, сказав Байден, усі дані, наведені в запиті про видачу як докази його обґрунтованості, стосуються подій іще до 15 липня, коли стався заколот. Він наголосив, що необхідно дотримуватися стандартів законності.

Віце-президент США перебуває в Туреччині, одному з провідних союзників США в регіоні, з візитом. Він уже зустрівся там із прем’єр-міністром країни Біналі Йилдиримом і пізніше в середу має зустрітися й із президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Суворі дії влади Туреччини проти тих, кого вона вважає причетними до спроби перевороту, викликали широку критику на Заході.

XS
SM
MD
LG