Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Путіну потрібна вся Україна


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє про збільшення кількості обстрілів із боку бойовиків на Донбасі і вважає, що метою президента Росії Володимира Путіна насправді є не Донецьк чи Луганськ, а вся Україна. Про це він сказав в інтерв’ю американському телеканалу CNN.

«Їм не потрібен Донецьк чи Луганськ, вони хочуть, щоб уся Україна була частиною російської імперії. Вони хочуть дестабілізації глобальної системи безпеки», – заявив Петро Порошенко.

«Це – абсолютно те саме, що бомбардування Росії в Алеппо. Вони мають єдину мету – зробити світ менш стабільним, менш безпечним», – додав президент України.

Петро Порошенко зазначив, що поки не має підтвердження зустрічі у рамках саміту «Групи двадцяти» у Китаї керівництва Німеччини, Франції та Росії.

«Ми наполягаємо і сподіваємося, що робота «нормандського формату» буде відновлена. Без цього, через дії Росії, не можна очікувати будь-якого прогресу в імплементації Мінських угод», – наголосив Петро Порошенко.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив сподівання, що учасники саміту «Групи двадцяти» у вересні обговорять зокрема й питання російської агресії проти України.

XS
SM
MD
LG