Доступність посилання

ТОП новини

Аваков обіцяє зміни в керівництві поліції Миколаївської області


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про намір змінити керівництво Миколаївського обласного управління поліції після того, як житель регіону загинув 24 серпня під час спроби поліцейських його затримати.

На своїй сторінці у Facebook Аваков також підтвердив слова керівника Нацполіції України Хатії Деканоїдзе про те, що райвідділення в селищі Криве Озеро, де відбувалися події, буде розформоване і повністю оновлене.

«Сьогодні ж буде представлений новий начальник обласної поліції. Всі, хто причетний до злочинних і протиправних дій, підуть під суд, і ніякої спроби відбілити «честь мундира» не буде. Слідство Генпрокуратури, Внутрішньої безпеки Нацполіції і суд, переконаний, зможуть швидко і неупереджено встановити всі обставини смерті людини і покарати винних», – заявив Аваков.

Окремо, за його словами, Нацполіція вивчає питання про можливе спотворення інформації з боку низки працівників. У разі підтвердження підозр «санкції щодо несумлінних виконавців будуть так само безкомпромісні», сказав міністр.

Він додав, що на місці події працює голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, яка у кінці дня публічно відзвітує про роботу комісії з розслідування обставин справи.

24 серпня прес-служба прокуратури Миколаївської області повідомила, що розслідуються дії поліцейських, які застосували фізичну силу і спецзасоби при затриманні чоловіка у селищі Криве Озеро, в результаті чого він загинув.

Через це біля прокуратури і райвідділу поліції зібралися близько 200 місцевих жителів.

Слідчий відділ прокуратури Миколаївської області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень поліцейськими. Прокуратура попросила суд арештувати підозрюваних поліцейських без права внесення застави.

Тіло потерпілого направили для проведення судово-медичної експертизи до Миколаївського обласного бюро судово-медичних експертиз, щоб встановити реальні причини смерті.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що проведена прокуратурою Миколаївської області експертиза встановила, що померлого били і в нього стріляли з травматичної зброї.

XS
SM
MD
LG