Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає українців не їхати в центральну Італію


Чоловік йде вулицею міста Аматріче після землетрусу, 24 серпня 2016 року
Чоловік йде вулицею міста Аматріче після землетрусу, 24 серпня 2016 року

Міністерство закордонних справ України закликає українців без нагальної необхідності утриматись від поїздок до центральних регіонів Італії, що постраждали внаслідок землетрусу 24 серпня.

За повідомленням МЗС, йдеться про провінції Рієті, Асколі-Пічено і Перуджа.

Як повідомляє прес-служба МЗС, для громадян України, які опинилися на територіях, де є загроза землетрусу, доцільно ознайомитися з рекомендаціями департаменту цивільного захисту при Раді міністрів Італії.

За останніми даними, щонайменше 241 людина загинула під час землетрусу в Італії.

Землетрус магнітудою 6,2 стався уночі в місцевості на північний схід від столиці Рима. Найбільших руйнувань зазнали містечка Аккумолі, Аматріче і Аркуата-дель-Тронто.

Місцевість, де стався землетрус, лежить на місці, де сходяться межі італійських регіонів Лаціо, Абруццо, Марке й Умбрія. Це приблизно за 40 кілометрів від міста Аквіла, що найбільше потерпіло внаслідок іншого потужного землетрусу сім років тому. Тоді, 2009 року, землетрус магнітудою 5,9 призвів до загибелі 309 людей. Нинішній землетрус потужніший, але його епіцентр припав на менш населені території, тому були сподівання, що число жертв буде меншим.

XS
SM
MD
LG