Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував другого поліцейського за підозрою у вбивстві жителя Миколаївщини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Центральний районний суд Миколаєва вирішив арештувати на місяць ще одного з трьох поліцейських, яких підозрюють у вбивстві жителя селища Криве Озеро.

«Стосовно ще одного працівника Кривоозерського відділу Нацполіції в області за підозрою у перевищенні службових повноважень під час затримання 32-річного чоловіка слідчим суддею обрано винятковий запобіжний захід, а саме: тримання під вартою строком на 1 місяць без права внесення застави», – мовиться у повідомленні прокуратури Миколаївської області.

Раніше 25 серпня Центральний районний суд Миколаєва вирішив арештувати до 25 вересня ще одного з трьох поліцейських, яких підозрюють у вбивстві жителя селища Криве Озеро.

Клопотання щодо ще одного затриманого суд продовжує розглядати.

Двом підозрюваним інкримінується перевищення службових повноважень, одному – убивство людини.

Арештувати усіх трьох чоловіків без права застави суд просила прокуратура Миколаївщини.

24 серпня прес-служба прокуратури Миколаївської області повідомила, що розслідує дії поліцейських, які застосували фізичну силу і спецзасоби при затриманні чоловіка у селищі Криве Озеро, в результаті чого він загинув.

Через це біля прокуратури і райвідділу поліції зібралися близько 200 місцевих жителів.

Слідчий відділ прокуратури Миколаївської області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень поліцейськими.

Тіло потерпілого направили для проведення судово-медичної експертизи до Миколаївського обласного бюро судово-медичних експертиз, щоб встановити реальні причини смерті.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що проведена прокуратурою Миколаївської області експертиза встановила, що померлого били і в нього стріляли з травматичної зброї.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про намір змінити керівництво Миколаївського обласного управління поліції. Крім того, у МВС вирішили розформувати відділення поліції Кривого Озера і призначити новий склад.

XS
SM
MD
LG