Доступність посилання

ТОП новини

«Ощадбанк» подав позов проти Росії через збитки, завдані анексією Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Український державний банк «Ощадбанк» подав позов проти Росії до міжнародного арбітражного суду у Гаазі щодо відшкодування збитків, завданих банку внаслідок анексії Криму. Сума позовних вимог становить 1 мільярд доларів, повідомляє прес-служба «Ощадбанку».

У банку зазначили, що раніше Постійна палата арбітражного суду підтвердила створення арбітражного трибуналу у справі Ощадбанку проти Російської Федерації.

Згідно з повідомленням «Ощадбанку», у рамках справи відбулася перша процесуальна конференція, Російська Федерація від участі у засіданні відмовилася. Першим процесуальним наказом суду були внесені зміни у процедуру розгляду справи, відповідно до пропозицій «Ощадбанку».

«Всі питання стосовно юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитків будуть заслухані в одному засіданні. Це дозволить значно прискорити розгляд справи», – зазначили в «Ощадбанку».

«Крім цього, відповідно до пропозиції «Ощадбанку», якщо після подачі «Ощадбанком» позовної заяви Російська Федерація буде продовжувати відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, трибунал ухвалив рішення, що позовна заява буде розглядатися за прискореним часовим графіком до остаточного слухання, яке в даний час заплановано на кінець березня 2017 року», – повідомили у прес-службі українського банку.

Російська сторона поки не коментувала позов.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

XS
SM
MD
LG