Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Туреччини звинуватив угруповання PKK у вибуху біля відділу поліції


Біналі Йилдирим
Біналі Йилдирим

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим звинуватив угруповання «Робітнича партія Курдистану» (PKK) в організації вибуху біля будівлі поліції на південному сході країни.

Відповідальності за напад у населеному переважно курдами місті Джизре, розташованому неподалік кордону Туреччини з Сирією та Іраком, на себе поки що не взяло жодне з угруповань. Турецьке державне інформаційне агентство Anadolu також називало відповідальним за вибух угруповання PKK. Туреччина, ЄС і США вважають це угруповання терористичною організацією.

Внаслідок вибуху, що стався 25 серпня, загинули щонайменше 11 людей, ще 78 – поранені.

Вибух спричинив значні руйнування будівлі.

Від 2015 року, коли угода про перемир’я між турецькими силами безпеки і бойовиками PKK була розірвана, рівень насильства в регіоні значно зріс.

Напад стався через два дні після того, як Туреччина розпочала великий наступ у сусідній Сирії. Влада Туреччини називає метою військової операції боротьбу з угрупованням «Ісламська держава», а також курдськими збройними формуваннями в Сирії, які мають зв’язки з PKK.

Йилдирим заперечив, назвавши «брехнею», заяви у західних ЗМІ, що військова операція у Сирії спрямована на курдів, а не на «Ісламську державу».

XS
SM
MD
LG