Доступність посилання

ТОП новини

Затриманого на хабарі в.о. ректора НАУ звільнили з посади – Міносвіти


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міністерстві освіти і науки України повідомляють про звільнення Володимира Харченка від виконання обов’язків ректора Національного авіаційного університету. Відповідний наказ 26 серпня опублікували на сайті Міносвіти.

Таке рішення, за інформацією Міністерства, ухвалили на підставі висновків комісії з перевірки скарг і звернень громадян щодо НАУ від 23 серпня.

«Сьогодні з’явилося повідомлення, що СБУ затримала Харченка під час отримання хабара у розмірі 170 тисяч євро – це ще одне свідчення, що рішення комісії МОН щодо Харченка було правильним, а його звільнення – закономірним», – зазначив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Раніше у п’ятницю Служба безпеки України повідомила про затримання на хабарі виконувача обв’язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка.

«Правоохоронці встановили, що посадовець через посередника адвоката вимагав 170 тисяч євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті», – поінформували у відомстві.

За даними СБУ, затримання провели спільно з Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою після отримання частини хабара у розмірі 100 тисяч євро.

Кримінальне провадження відкрите за статтею «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

У Національному авіаційному університеті поки не коментували це повідомлення.

XS
SM
MD
LG