Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні на Донбасі бойовики 14 разів порушували режим припинення вогню − штаб АТО


 Український військовослужбовець на КПП біля Дебальцева, Донецька область, 5 вересня 2014 року
Український військовослужбовець на КПП біля Дебальцева, Донецька область, 5 вересня 2014 року

Сьогодні з опівночі та упродовж дня бойовики 14 разів порушували режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляється у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00.
За даними штабу, на Донецькому напрямку із заборонених Мінськими домовленостями мінометів, а також мінометів та стрілецької зброї здійснені обстріли українських опорних пунктів в Авдіївці, Пісках та Миронівському. У Пісках бойовики також застосували важку артилерію, по позиціях Збройних сил України противник випустив 40 снарядів калібру 122 міліметри.

На Маріупольському напрямку «традиційно гаряче» було у Красногорівці, в Новогригорівці вогонь відкривався з великокаліберних кулеметів, а у Талаківці провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї.
На Луганщині по захисниках Новоолександрівки відкривався вогонь з 82 мінометів, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Значна кількість обстрілів відбувалася ще до світанку, приблизно з 11.00 ранку по всій лінії розмежування спостерігалося відносне затишшя, додали у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах передмість Донецька, а також Макіївки.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG