Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові знеструмили половину трамваїв і майже 50 тролейбусів


У Харкові третина трамваїв і тролейбусів не вийшли на маршрути (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

У Харкові з ночі відімкнуті від електрики маршрути Салтівського трамвайного депо та третього тролейбусного депо. Це сталося через те, що компанія «Харківобленерго» вимкнула підстанції, які забезпечують електроенергією наземний міський електротранспорт, через борги.

«Не вийшло на маршрут 47 тролейбусів і не вийшло повністю Салтівське депо – це більше ста одиниць трамваїв. Без покриття сполучення у нас густонаселені райони Салтівка та частина ХТЗ (Харківський тракторний завод − Ред.)», − повідомив Радіо Свобода заступник міського голови Євген Водовозов.

«КП «Міськелектротранс» заборгував «Харківобленерго» 47 мільйонів гривень», − йдеться в повідомленні підприємства. В повідомленні також наголошено, що «Міськелектротранс» був попереджений про те, що 27 серпня о 2:00 буде знеструмлено 5 тягових.

Натомість, у мерії говорячи про зростання боргів кажуть, що держава не виділяє компенсацію за перевезення пільгової частини пасажирів, тим самим порушуючи бюджетний кодекс.

За повідомленням прес-служби Харківської обласної державної адміністрації, очільник області Ігор Райнін дав доручення прокурору Харківщини розібратися в конфлікті між АТ «Харківобленерго» та КП «Міськелетротранспорт».

Напередодні, співробітники «Міськелектротранспорту» пікетували адміністрацію акціонерної компанії «Харківобленерго» з вимогою не відключати трамвайні та тролейбусні маршрути від електрики.

В мерії Радіо Свобода запевнили, там де не працюють трамваї та тролейбуси, посилені автобусні та маршрутні пасажирські перевезення.

XS
SM
MD
LG