Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона СЦКК звернулася до Росії з закликом вплинути на бойовиків перед 1 вересня


Українська сторона СЦКК (Спільного центру контролю та координації режиму припинення вогню) напередодні 1 вересня звертається до Росії з проханням вплинути на керівництво ОРДО/ОРЛО з метою припинити порушення режиму припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на керівника української сторони СЦКК Бориса Кременецького.

«Напередодні Дня знань українська сторона СЦКК в черговий раз звертається до російської сторони застосувати свій «традиційний вплив» на керівництво ОРДО/ОРЛО з метою припинити порушення режиму припинення вогню та надати можливість дітям розпочати учбовий рік», − йдеться в заяві.

У ній зазначається, що за останній тиждень спостерігачами української сторони СЦКК зафіксовано понад 500 порушень режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРДО/ОРЛО, більше половини з яких (279) із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

«Така кількість боєприпасів свідчить про їх регулярне постачання через неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону та активну роботу «воєнторгу», − зазначив Кременецький.

Бойові дії на Донбасі тривають від 2014 року. З того часу також проходять засідання Тристоронньої контактної групи, де вже кілька разів домовлялися про припинення вогню на сході України. Ці домовленості систематично порушуються, а сторони протистояння в обстрілах звинувачують одна одну.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG