Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: через смерть дитини у селі на Одещині група місцевих жителів вимагає виселити ромів


Управління поліції в Одеській області повідомляє про мітинг жителів села Лощинівка у неділю з вимогою виселити тамтешніх ромів. За даними управління, вимога пов’язана з загибеллю 9-річної дівчинки, за підозрою в убивстві якої правоохоронці затримали представника ромської національності.

Як повідомили у поліції, на схід села у неділю прийшло близько 150 жителів, які «просили владу допомогти вирішити питання з виселенням представників ромської національності».

«Людям було роз’яснено, що відповідні документи в установленому законом порядку будуть підготовлені і направлені компетентним органам», – йдеться у повідомленні на сайті управління.

За даними правоохоронців, 9-річна дівчинка загинула напередодні. Підозрюваного у скоєнні злочину затримано, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Як передає агентство УНІАН, підозрюваний заперечує свою провину.

Як повідомили у поліції, після того, як місцеві жителі дізналися про смерть дівчинки, частина з них пішла до місця проживання місцевих ромів і підпалила один із будинків. У зв’язку з цим відкрито кримінальне провадження.

Наразі, за даними поліції, ситуація у селі під контролем правоохоронців.

XS
SM
MD
LG