Доступність посилання

ТОП новини

Кримська поліція оскаржує рішення суду щодо учасників автопробігу до Дня депортації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Криму поліція намагається оскаржити рішення суду щодо учасників автопробігу до Дня депортації кримських татар. Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомляє, що 29 серпня має відбудеться засідання Верховного суду Криму, підконтрольному Росії, за апеляційною скаргою поліції щодо чотирьох кримськотатарських активістів за їхню участь 18 травня 2016 року у меморіальних заходах, присвячених пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

За словами Чубарова, що того дня хлопці проїхали за маршрутом із кримськотатарськими прапорами, обрамленими чорними стрічками, за що їх спробували притягти до відповідальності. Але судакський міський суд не знайшов у діях молодих людей ознак правопорушення.

Проте нинішній начальник Судакської поліції не погодився з цим рішенням.

Російські силовики масово затримували автомобілістів, які їхали 18 травня на акції пам’яті.

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, людей переслідують за релігійними мотивами, відзначають представники Меджлісу і правозахисники. Однак російська влада півострова і Кремль це заперечують.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG