Доступність посилання

ТОП новини

Іран заявляє про розгортання російського ракетного комплексу для захисту своїх ядерних об’єктів


Кадр з іранського телебачення з вантажівкою-носієм С-300 у Фордо
Кадр з іранського телебачення з вантажівкою-носієм С-300 у Фордо

Іранські посадовці повідомили про розгортання російської ракетної системи дальнього радіусу дії для захисту свого ядерного об'єкта Фордо.

Командувач сил протиповітряної оборони Ірану Фарзад Есмаїлі по державному телебаченню 28 серпня повідомив, що захист ядерних об'єктів країни має першорядне значення «за будь-яких обставин». Він додав, що «сьогодні небо Ірану є одним з найбезпечніших в регіоні».

На відео, серед іншої зброї, показали вантажівку-носій С-300 (зенітно-ракетний комплекс) в Фордо, яка піднімає свої ракетні пускові установки до неба. Кадри з'явилися після того, як верховний лідер Ірану Аятола Алі Хаменеї виступив з промовою про те, що військова міць країни застосовується винятково з оборонною метою.

«Система С-300 є системою оборони, а не нападу, однак американці зробили все можливе, щоб Іран не отримав її», – сказав Хаменеї.

Фордо – збудований у горах в центральній частині Ірану (неподалік міста Кум) завод зі збагачення урану. Офіційно збагачення урану в Ірані зупинили. Тегеран погодився обмежити свою ядерну програму в обмін на послаблення економічних санкцій у рамках підписання історичної угоди з шістьома світовими лідерами.

XS
SM
MD
LG