Доступність посилання

ТОП новини

Тролейбуси і трамваї у Харкові відновили рух


Компанія «Харківобленерго» уночі підключила тягові підстанції, які забезпечують електроенергією наземний міський електротранспорт Харкова, після дводенного простою через борги за електрику. Про це Радіо Свобода повідомив заступник директора департаменту інфраструктури міськвиконкому Євген Федорчук.

Так, від 2-ї години ночі запрацювало 6 тягових підстанцій, що забезпечують живленням маршрути Салтівського трамвайного депо та електромашини з 3-го тролейбусного депо.

«Сьогодні з ранку понеділка на маршрути вийшли трамваї та тролейбуси у повному режимі», – повідомив Євген Федорчук.

Компанія «Харківобленерго» в ніч на суботу відімкнула підстанції, що забезпечують електрикою трамвайно-тролейбусні маршрути в Салтівському районі та «ХТЗ», вимагаючи погашення боргів трьох комунальних підприємств «Харківтепловімережі», «Харківводоканал» та «Харківміськелектротранспорт». Загальна заборгованість цих трьох комунальних підприємств на сьогодні складає 788 мільйонів гривень. «КП «Міськелектротранс» заборгував «Харківобленерго» 47 мільйонів гривень, повідомили на підприємстві.

За даними прес-служби Харківської ОДА, очільник області Ігор Райнін доручив прокурору Харківщини з’ясувати обставини конфлікту між «Харківобленерго» та «Харківміськелетротранспортом».

26 серпня співробітники «Харківміськелектротранспорту» пікетували адміністрацію «Харківобленерго» з вимогою не від'єднувати трамвайні та тролейбусні маршрути від електрики. Після заяви Ігоря Райніна про перевірку обласною прокуратурою комунальних підприємств-боржників, активісти відмовилися від безстрокового страйку.

XS
SM
MD
LG