Доступність посилання

ТОП новини

Косово: в будинок керівника громадської телерадіокомпанії кинули гранату


Поліція в Косові повідомила, що в будинок керівника громадської телерадіомовної компанії на околиці головного міста Приштини кинули ручну гранату, внаслідок вибуху ніхто не потерпів.

За словами поліції, йшлося, вочевидь, про цілеспрямований напад на будинок генерального директора Радіо і телебачення Косова (РТК) Ментора Шали.

Повідомлень про затримання у зв’язку з нинішнім нападом іще не було.

Майже тиждень тому ручну гранату кинули на подвір’я комплексу будівель РТК у Приштині. Тоді люди теж не потерпіли, але вибух пошкодив передавачі.

Відповідальність за той напад була заявлена від імені групи активістів, що виступають проти планованої прикордонної угоди з сусідньою Чорногорією, яку парламент Косова має розглядати 1 вересня.

Косово нині перебуває у стані найгострішої політичної кризи від часу одностороннього проголошення своєї частково визнаної незалежності від Сербії 2008 року. Опозиційні групи виступають і проти згаданої угоди з Чорногорією, і проти домовленості з Сербією, укладеної за посередництва Європейського союзу, що має надати ширші повноваження органам місцевого самоврядування на півночі Косова, де компактно живуть косовські серби.

Іще від жовтня минулого року, коли почали обговорювати ці дві угоди, опозиція в парламенті Косова регулярно зриває засідання його комітетів і сесійні засідання, вдаючись до подразливого газу й кидання яєць і заявляючи, що й далі чинитиме так, доки угоди не знімуть із розгляду. Опозиція також влаштовувала з цього приводу демонстрації у Приштині, що переходили в насильство і сутички з поліцією.

XS
SM
MD
LG