Доступність посилання

ТОП новини

«Укроборонпром» представив бойовий безпілотник та роботомашину


Нові зразки зброї і безпілотної техніки від «Укроборонпрому» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Державний концерн «Укроборонпром» представив 29 серпня нові зразки зброї. Серед них – перший бойовий безпілотний літак, який розробили на державному підприємстві «Антонов». Авіаційний комплекс має назву «Горлиця».

Безпілотник може перебувати у повітрі 7–8 годин, відстань його польоту становить понад тисячу кілометрів, стверджують розробники. Вони готові поставити на озброєння безпілотний комплекс у 2017 році.

Також серед новинок українського оборонпрому був показаний безпілотний радіокерований мінібронетранспортер «Фантом». Він здатний перевозити боєприпаси, транспортувати поранених, виконувати бойові завдання.

«Може вести прицільний вогонь вдень і вночі на відстані понад кілометр. Запас ходу «Фантома» до 20 кілометрів, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 кілометрів», – розповідають в «Укроборонпромі».

Крім цього, були презентовані нові міномети, виготовлені за стандартами НАТО, авіаційні ракети Р-27 з українських складових, снайперська зброя та бронетехніка.

Також керівництво концерну «Укроборонпром» представило новий бойовий модуль «Вій», встановлений на бронетранспортер «Дозор-Б». Він призначений для ураження піхоти, транспортних засобів, наземних об’єктів та повітряних цілей на висотах до 1000 метрів. Робота модуля здійснюється дистанційно на відстані до 50 метрів. Прицільна дальність до 2 кілометрів, темп стрільби – 3400 пострілів на хвилину.

Упродовж презентації керівники концерну наголошували, що складові у виробництві зброї лише українського походження. Хоча гендиректор зізнався, що при виробництві мінометів використовують складські залишки прицілів радянського виробництва, бо вони гарно себе показали на випробуваннях. Втім, генеральний директор концерну «Укроборонпром» Роман Романов зауважив, що українські конструктори працюють над створенням вітчизняних прицілів, які надалі використовуватимуться у виробництві.

«Лише близько 30% потенціалу «Укроборонпрому» споживає внутрішній ринок, 70% – це потенціал, який ми можемо реалізувати всередині країни, за наявності ресурсу, або реалізувати її на експорт», – наголошує Роман Романов.

Презентацію відвідали секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак, начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

Коли представлена зброя надійде на озброєння до підрозділів Збройних сил України, наразі не відомо.

XS
SM
MD
LG