Доступність посилання

ТОП новини

ФБР закликало підвищити безпеку комп’ютерних мереж США напередодні виборів президента


Американське Федеральне бюро розслідувань закликало усі штати підвищити рівень безпеки комп'ютерних мереж напередодні президентських виборів у листопаді.

Як пишуть американські ЗМІ, до такого звернення силовиків спонукали факти зламу онлайн-систем для голосування у двох штатах – Іллінойс та Аризона. Підрозділ з кібер-безпеки ФБР розіслав повідомлення із застереженнями після виявлених порушень.

Повідомляється, що чиновники розвідки США стурбовані ймовірністю зірвати голосування з боку хакерів, спонсорованих Росією чи іншими країнами.

Експерти не виключають, що недавні втручання в мережі Демократичної партії США, ймовірно, здійснювалися людьми за підтримки російського уряду. Кремль таку причетність заперечує.

29 серпня ресурс Yahoo News повідомив, що онлайн-система реєстрації виборців штату Іллінойс не працювала протягом 10 днів наприкінці липня після того, як хакери завантажили персональні дані 200 тисяч виборців.
Атакою на ресурс в Арізоні зловмисники намагалися інсталювати шкідливе програмне забезпечення в систему реєстрації виборців, повідомили в Yahoo.

Національна база даних виборців США містить імена виборців, їхні домашні адреси та іншу ідентифікаційну інформацію.

Вибори президента США заплановані на 8 листопада.

XS
SM
MD
LG