Доступність посилання

ТОП новини

У Нацполіції пообіцяли звільнити винних у бездіяльності щодо хуліганів у Миколаєві


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Національній поліції України заявили, що за результатами службового розслідування, що триває нині, всі патрульні поліцейські, які виявили бездіяльність під час конфліктної ситуації в центрі Миколаєва в ніч на 30 серпня, будуть звільнені з лав поліції.

При цьому, заявив начальник Департаменту патрульної поліції НПУ Євген Жуков, «ті екіпажі, які були присутні, саме «присутні», не вдаючись ні до яких дій, окрім … збирання всього цього бруду на нашу адресу, на адресу Патрульної поліції всієї України, будуть звільнені безповоротно разом із горе-командиром».

Як написав у фейсбуці Євген Жуков, раніше один із командирів «кіборгів», захисників Донецького аеропорту на позивний «Маршал», у ситуації, що стала широко відома завдяки поширеному в інтернеті відеозапису, він визнає і свою вину і зрозуміє, якщо керівництво Нацполіції покарає і його.

Він також запевнив, що Головне управління Нацполіції Миколаєва займається й хуліганами, і на них чекає покарання.

Народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, зі свого боку, заявив, що щодо порушників громадського спокою, яким не протистояли працівники поліції, вже відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 – хуліганство, вчинене групою осіб.

Як написав він у фейсбуці, в розмові з ним новий начальник Миколаївської обласної поліції Юрій Мороз дав знати, що буде «діяти максимально твердо, але в рамках закону».

А відомий блогер, засновник інтернет-видання «Петро і Мазепа» Олександр Нойнець звернув увагу, що «повноваження патрульних прописані таким чином, що хоч стій, хоч падай, а врешті буде службове розслідування і тебе усунуть (від виконання обов’язків». «Або ти не зачепив «мажорів», і це зрада, або ти зачепив «мажорів», і це зрада», – написав він у фейсбуці.

У соціальних мережах поширюють відеозапис, на якому двоє п’яних напали на таксиста, били й ображали перехожих і хизувалися безкарністю у присутності працівників патрульної поліції, які не припинили цих дій.

Інцидент стався в Миколаєві в ніч на вівторок – після того, як днями в одному з райцентрів Миколаївської області працівники поліції, за повідомленнями, забили на смерть уже затриманого ними й закутого в кайданки порушника. В тій справі троє причетних працівників поліції затримані і взяті під варту, слідчий відділ прокуратури Миколаївської області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення ними службових повноважень.

XS
SM
MD
LG