Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії повідомляє про тренування своїх розвідувальних літаків в анексованому Криму


©Shutterstock
©Shutterstock

В анексованому Криму в рамках «перевірки боєготовності ЗСУ Росії» розвідувальні літаки відпрацювали виявлення замаскованого умовного противника, повідомляє прес-служба Міноборони Росії.

«В рамках раптової перевірки бойової готовності військ екіпажі літаків-розвідників Су-24 МР Західного військового округу з оперативних аеродромів Південного військового округу відпрацювали низку навчально-бойових завдань із пошуку та виявлення замаскованих пунктів управління і місць зосередження живої сили умовного противника, зосереджених на незнайомих полігонах в Волгоградській області, Краснодарському краї, республіці Крим», – йдеться в повідомленні російського військового відомства.

Раніше військово-транспортні літаки Росії здійснили переміщення підрозділів спеціального призначення з північного заходу Росії на полігони Південного військового округу. До перевірки боєготовності військ залучили 20 літаків Іл-76. Росія також перевіряє боєготовність щонайменше 25 кораблів.

Раптова перевірка боєготовності розпочалася в Збройних силах Росії 25 серпня і триватиме до 31 серпня. Офіційна мета – оцінити здатність армії швидко нарощувати боєготовність на південно-західному напрямку.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявляє, що російська влада може змінити задекларовану мету нових військових навчань у будь-який момент. За словами представника ГУР, загроза такої перевірки для України полягає насамперед у нарощенні угруповання російських військ поблизу кордону з Україною.

XS
SM
MD
LG