Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині внаслідок обстрілу житлових кварталів Щастя поранена жінка


В ніч з 30 на 31 серпня вперше за півтора року обстріляли житлові квартали міста Щастя Луганської області. Є щонайменше одна постраждала серед цивільного населення, зараз вона перебуває в комі.

Про це Радіо Свобода розповіла менеджер з комунікації Луганської ТЕС Тетяна Сараєва.

«Останнього разу такі серйозні обстріли в нас були в лютому минулого року, якраз в останній день перед перемир’ям. Після цього стріляли лише по військових блокпостах. Обстрілів було два – один близько 10 вечора, другий – близько півночі. Пошкоджений житловий будинок поблизу ріки і було знищено артилерійським вогнем гараж ближче до центру міста», – розповіла Сараєва.

За її словами, єдина постраждала – це молода жінка, дружина електрозварювальника Луганської ТЕС. У травні її чоловік постраждав від вибуху на електростанції: під час ремонтно-зварювальних робіт вибухнув саморобний пристрій і працівник зазнав множинних осколкових поранень тіла і кінцівок.

Сараєва повідомила, що вчора вночі потерпіла під час обстрілу побігла із під’їзду свого дому до іншого – того, де є бомбосховище.

Як повідомила Радіо Свобода прес-служба ДСНС в Луганській області, жінка, 1988 року народження, зазнала відкритої мінно-розривну травми голови, наразі вона перебуває в комі.

Також прес-служба ДСНС повідомила, що внаслідок обстрілів пошкоджені будівлі на трьох вулицях міста, незначних пошкоджень зазнав храм святої Катерини.

В прес-центрі АТО підтвердили щонайменше один обстріл Щастя і також уточнили, що перший з них відбувся близько 10-ї вечора і тривав близько 20 хвилин, було випущено близько десятка мін.

Бойовики угруповання «ЛНР», які контролюють частину Луганської області, наразі цю інформацію не коментують, проте, у свою чергу, звинувачують українських військових в обстрілах.

Місто Щастя перебуває під контролем української влади.

Конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і країни Заходу звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014 року на Донбасі загинули близько 10 тисяч людей. У ЗМІ неодноразово з’являлися повідомлення про загиблих на Донбасі російських військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG