Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: екс-керівника міліції Одеси, звинуваченого у хабарництві, відпустили з-під варти


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Військова прокуратура Південного регіону України заявляє, що колишнього керівника Одеського міського управління міліції, звинуваченого у хабарництві, і його спільника відпустили з-під варти. Як повідомили Радіо Свобода у прес-службі прокуратури, 30 серпня термін їх утримання під вартою минув, а суд не обрав підозрюваним нового запобіжного заходу.

При цьому, за словами речниці Військової прокуратури Південного регіону Яни Стекачової, ці особи повинні з’являтися на засіданнях суду у своїй справі. Коли відбудеться найближче таке засідання – у прокуратурі інформації не мають.

Екс-керівника одеської міліції Олега Макуху затримали рік тому. За даними прокуратури, це сталося під час отримання ним хабара у розмірі 15 тисяч доларів за «сприяння у вирішенні корпоративного конфлікту та встановлення контролю за майном».

«Під час затримання частина хабара – 10 тисяч доларів США, – була вилучена безпосередньо з машини правоохоронця», – заявили у прокуратурі.

У відомстві уточнили, що обвинувальний акт у справі у листопаді 2015 року передали до Біляївського районного суду Одеської області.

«На жаль, з 4 серпня поточного року суд не знайшов можливості розглянути клопотання прокурора про продовження строку тримання обвинувачених під вартою. Цьому, у тому числі, сприяли і дії сторони захисту у вигляді зловживання процесуальними правами, симуляції погіршення стану здоров’я обвинуваченими», – заявляють у прокуратурі.

«Військова прокуратура Південного регіону України, як сторона обвинувачення у кримінальному процесі, на даний час не має процесуальних прав і можливостей змінити цю ситуацію, не дивлячись на те, що протягом всього судового розгляду державне обвинувачення має достатньо передбачених законом доказів вини кожного з підсудних», – наголосили у відомстві.

Коментарів суду і самих обвинувачених на даний час немає.

XS
SM
MD
LG