Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений, загиблих немає – Лисенко


 Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 1 військовий поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на Луганщині у Станиці Луганській, Щасті, Жовтому та Попаснянському районі підтримувані Росією бойовики здійснили низку обстрілів з важкого озброєння, зокрема зі 120-міліметрових мінометів, 122- та 152-міліметрових гармат.

Внаслідок обстрілу Щастя поранена жінка, вона перебуває в лікарні, додав він.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку бойовики обстрілювали Новгородське, Верхньоторецьке і Красногорівку.

Речник АТО також повідомив, що на маріупольському напрямку основні бойові дії вчора велися на півдні – ділянка фронту Гнутове – Широкине.

«Зокрема, у самому Широкиному відбулося кілька мінометних та надзвичайно потужний обстріл з гармат калібром 152 мм. Також НЗФ застосовували міномети у Тарамчуку, Талаківці, Водяному, Лебединському. Також у Мар’їнці і Широкиному відбулося більше 10 перестрілок між силами АТО і бойовиками»», – сказав він.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Донецька, околиць Ясинуватої. За словами сепаратистів, мирний житель загинув в результаті артилерійського обстрілу Ясинуватої, в результаті обстрілу Донецька поранення отримала жінка. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що вчора українські військові вісім разів обстріляли контрольовані бойовиками позиції.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG