Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін схвалив концепцію державної цільової програми відновлення Донбасу


Кабінет міністрів України схвалив концепцію державної цільової програми відновлення та розвитку миру в східних регіонах України.

Це рішення урядовці ухвалили на засіданні уряду.

«Це реконструкція, відновлення критично важливих об’єктів, відновлення пріоритетних послуг і короткострокова соціальна допомога, відновлення соцвиплат. Ці проекти зараз реалізуються за допомогою міжнародних донорів. Багато відомств використовують інструмент міжнародної технічної допомоги. Тому ухвалення програми дозволить скоординувати зусилля», – сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш під час засідання уряду.

Міністр зазначив, що до розробки концепції були залучені близько 150 неурядових організацій, а також міські ради.

«Цей документ був підготовлений, щоб сконцентрувати зусилля фінансові, людські і інтелектуальні для того, щоб подолати наслідки кризи у громадах у східних регіонах і на територіях підконтрольних уряду України», – додав Черниш.

Конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і країни Заходу звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення.

За даними ООН, від квітня 2014 року на Донбасі загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG