Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін розширив санкційні списки – Кубів


Степан Кубів
Степан Кубів

Кабінет міністрів України розширив санкційні списки 259 фізичними особами і 46 юридичними особами, повідомив перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

За його словами, це рішення уряд ухвалив сьогодні на засіданні.

Кубів додав, що Кабмін також вирішив продовжити термін дії санкцій, які були запроваджені раніше щодо 388 фізичних і 105 юридичних осіб.

У вересні 2014 року Кабмін ухвалив перше розпорядження № 829-р про запровадження санкцій, зокрема, заборони стосувалися в’їзду на територію України деяким особам, виведення капіталу за межі України, участі у приватизації, заборони експорту до Росії товарів військового призначення та подвійного використання.

У вересні 2015 року Рада національної безпеки і оборони України розширила перелік юридичних та фізичних осіб Росії, стосовно яких застосовуються санкції. У РНБО тоді наголосили, що «ці особи здійснюють терористичну діяльність, беруть участь у фінансуванні тероризму чи іншій підтримці цієї злочинної діяльності, а також на порушення норм міжнародного права підтримують анексію Росією частини території України».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, а є тільки «добровольці».

XS
SM
MD
LG