Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявила, що саме її удар знищив чільного діяча «Ісламської держави»


Абу Мухаммад аль-Аднані, архівний відеокадр
Абу Мухаммад аль-Аднані, архівний відеокадр

Міністерство оборони Росії заявило, що саме російський повітряний удар у Сирії, у провінції Алеппо, знищив одного з чільних діячів екстремістського угруповання «Ісламська держава».

За твердженням міністерства, внаслідок серії російських повітряних ударів були знищені загалом не менш ніж 40 бойовиків-ісламістів, серед них і Абу Мухаммад аль-Аднані.

У США, де ще у вівторок Міністерство оборони США повідомляло, що саме американська авіація здійснила повітряний удар у Сирії, спрямований на знищення Аднані, наразі не коментували тверджень Москви.

Пентагон наразі не підтвердив смерті Аднані, заявивши, що ще вивчає наслідки свого удару.

Про загибель Аднані раніше у вівторок у провінції Алеппо в Сирії заявило пов’язане з ісламістами агентство «Амак». Підтверджень його заяви ще немає.

У США заявляють, що Абу Мухаммад аль-Аднані координував передислокації бойовиків угруповання «Ісламська держава», особисто направляв їх у напади як смертників на цивільних і військових і активно рекрутував у лави угруповання нових бойовиків.

Міністерство оборони Росії добре відоме, зокрема, в перебігу російської участі у громадянській війні в Сирії на боці влади президента Башара аль-Асада, своїми неправдивими заявами про дії російських військових, які спростовувалися наведеними самим же міністерством відеозаписами російських повітряних ударів.

XS
SM
MD
LG