Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про слідчі дії щодо компаній, які транслюють заборонені російські телеканали


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявила про проведення слідчих дій стосовно компаній, які здійснюють незаконну трансляцію заборонених російських телевізійних каналів на території України

«Зокрема, під час слідства встановлено, що компанії ТОВ «Нові телевізійні технології» і ТОВ «Рекламна телевізійна група» реалізують на території України обладнання (супутникові ресивери та ін.), яке запрограмоване на прийом низки пропагандистських телеканалів держави-агресора, серед яких «Россия 24», «НТВ-Мир» та інші», – повідомляє прес-служба відомства.

У СБУ зазначають, що під час обшуку офісних та інших приміщень вилучено обладнання, «ввезене на територію України з Росії контрабандним шляхом, документи та інші носії інформації».

В Україні було заборонено трансляцію низку російських каналів, зокрема, «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР Планета», «НТВ», «НТВ Мир», «Россия-24», «Россия-1», «ТНТ», «Петербург-5», «Звезда», «Рен ТВ», «ТВ Центр-Іnternational» («ТVСІ») та російська версія «Euronews».

Водночас міжнародні правозахисні організації ОБСЄ і ЄС закликали українську владу бути вкрай обережною під час ухвалення рішення про заборону чи цензуру ЗМІ.

XS
SM
MD
LG