Доступність посилання

ТОП новини

Держспецзв’язку видала атестат відповідності системі е-декларування – Євдоченко


Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації видала атестат відповідності комплексної системи захисту інформації реєстру електронних декларацій і передасть його Національному агентству протидії корупції сьогодні.

«Усі недоліки, допущені розробником, усунені… Ми визначили, що КСЗІ реєстру відповідає всім вимогам і атестат відповідності виданий і буде переданий у НАЗК сьогодні», – сказав глава служби Леонід Євдоченко.

Сьогодні у Національному агентстві із запобігання корупції має відбутися засідання щодо електронного декларування.

Президент Україна Петро Порошенко заявляє, що офіційний запуск системи електронного декларування має відбутися 31 серпня о 23:59.

Напередодні у Держспецзв’язку повідомили, що експертна рада відомства має намір 31 серпня розглянути питання щодо видачі атестата відповідності системи електронного декларування на підставі експертного висновку, наданого за результатами державної експертизи.

При цьому у службі наголосили, що до того моменту офіційні заяви й публічні твердження про те, що «Держспецзв’язку зобов’язана видати атестат, можуть бути розцінені й кваліфіковані як «протиправний тиск на експертів, а також посадових осіб державного органу».

Після низки суперечностей навколо сертифікації системи для подання електронних декларацій, яка мала спершу запрацювати з 15 серпня, але була запущена без належної сертифікації, тепер вирішено, що вона має запрацювати повноцінно не пізніш як 1 вересня.

Відповідно до закону України «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації з 1 січня 2017 року.

Повноцінне запровадження електронного декларування є однією з умов надання Україні безвізового режиму з ЄС та кредитів МВФ.

XS
SM
MD
LG