Доступність посилання

ТОП новини

У НБУ знецінення гривні пояснюють сезонним посиленням попиту на валюту і ситуацією на Донбасі


У Національному банку України знецінення гривні пояснюють сезонним посиленням попиту на іноземну валюту, корекцією цін на зернові та загостренням ситуації на Донбасі. Про це йдеться у коментарі заступника глави Національного банку України Олега Чурия, опублікованому на сторінці НБУ в Facebook.

«Повернення Національного банку до продажу валюти пов’язано з підвищенням волатильності курсу гривні на міжбанківському ринку в останні тижні, насамперед, через сезонне посилення попиту на іноземну валюту, корекцію цін на зернові, які є одним з ключових товарів українського експорту, та загострення ситуації навколо Криму та на сході країни», – зазначають у прес-службі відомства, додаючи, що сьогодні, після тривалого періоду купівлі іноземної валюти, НБУ провів аукціон з її продажу, під час якого задовольнив заявки на 30 мільйонів доларів США.

Водночас у Нацбанку в найближчі місяці не прогнозують надмірної волатильності обмінного курсу.

У серпні котирування гривні до долара США перевищили рівень 25 гривень за долар США, хоча перед цим уже тривалий час курс гривні щодо долара США становив близько 24,81 гривні за долар. Після цього в Нацбанку заявляли, що ці коливання курсу мають ситуативний характер і відбуваються на тлі загострення зовнішньополітичної ситуації.

На 1 серпня НБУ встановив офіційний курс гривні щодо долара США на рівні 24, 80 гривні за долар, на 31 серпня курс встановив на рівні 25,65.

XS
SM
MD
LG