Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон розкритикувала позицію Трампа щодо лідерства США у світі


Гілларі Клінтон (л) і Дональд Трамп
Гілларі Клінтон (л) і Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон виступила з різкою критикою позиції республіканського кандидата Дональда Трампа щодо американського лідерства у вирішенні багатьох глобальних проблем.

Виступаючи 31 серпня в Цинциннаті на з’їзді Американського легіону, Клінтон вказала, що «наша сила ґрунтується… на рішучій відданості нашим цінностям».

«Американське лідерство означає єдність із нашими союзниками, оскільки наша мережа союзників є частиною того, що робить нас винятковими. Жодна інша країна в світі не має таких альянсів, як наша. Росія і Китай і близько не мають нічого схожого», – наголосила Гілларі Клінтон.

У перебігу кампанії у США Трамп неодноразово давав знати про свої симпатії до російського президента Володимира Путіна, у Росії державні засоби інформації теж особливо схвально відгукуються про кандидата-республіканця. Трамп, зокрема, заявляв, що слова про американську винятковість ображають решту світу, і висловлював розуміння позиції Путіна в цьому питанні.

Також Дональд Трамп заявляв про готовність розглянути питання про визнання Криму російським і про намір скоротити витрати на підтримку союзників по НАТО.

Колишній директор ЦРУ Майкл Морелл називає кандидата на посаду президента США від Республіканської партії Дональда Трампа «мимовільним агентом Росії». На думку колишнього голови розвідки США, президент Росії Володимир Путін «як кадровий розвідник вирахував слабкості мільярдера і зіграв на них».

Згідно з опитуваннями, кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон трохи випереджає за популярністю Дональда Трампа.

Президентські вибори у США відбудуться 8 листопада.

XS
SM
MD
LG