Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, один поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі 1 український військовослужбовець загинув, один поранений, заявив речник штабу АТО Андрій Лисенко.

За його словами, минулої доби абсолютно спокійно було майже по всьому луганському напрямку, на Світлодарській дузі, в Донецькому аеропорту.

Речник АТО зазначив, що на донецькому напрямку основні бойові дії традиційно тривають в авдіївській промзоні.

«Бойовики практично зі світанку до заходу сонця вели вогонь по наших військових. При цьому відбувся 1 достатньо потужний мінометний обстріл – протягом години окупанти випустили 26 мінометних мін. Окрім цього, окупанти порушили режим тиші у Майорську і Верхньоторецькому, на інших ділянках фронту було спокійно», – сказав він.

За даними Лисенка, на маріупольському напрямку підтримувані Росією сепаратисти кілька разів порушували режим тиші по всьому фронту – у Мар’їнці, під Докучаєвськом, на ділянці фронту Павлопіль-Широкине.

Переважно бойовики застосовували лише стрілецьку зброю, зокрема й снайперські гвинтівки, додав речник АТО.

В угрупованні «ДНР» про обстріли не повідомляють. Натомість в угрупованні «ЛНР» сьогодні заявили, що українські військові менше години дотримувалися режиму «безстрокового припинення вогню». Вони заявили про обстріл своїх позицій у селі Калинівка після півночі 1 вересня.

На зустрічі Тристоронньої контактної групи запропонували встановити з 1 вересня режим повного припинення вогню.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG