Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму у справі Чийгоза допитав колишнього українського силовика


 Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

Підконтрольний Росії Верховному суду Криму завершив допит першого потерпілого на засіданні у справі проти заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза в рамках «справи 26 лютого». Про це в twitter повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов.

Він зазначив, що потерпілий – колишній співробітник МВС України Сергій Синецький, який зараз є заступником начальника Центру з забезпечення охорони вищих посадових осіб анексованого Криму.

Під час допиту Синецького на прохання Чийгоза суд оголошував перерву.

Після завершення допиту суд оголосив перерву до 14:00.

До цього на засіданні 1 вересня cуд знову відхилив клопотання захисту про допуск Чийгоза в зал засідань.

Згідно із затвердженим раніше графіком, у вересні засідання будуть проходити три рази на тиждень.

Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 роки за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Російська влада анексованого Криму звинувачує його в організації масових заворушень.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG