Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині деякі батьки відправляють дітей вчитися на окуповану територію – Гриневич


Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявив, що на Донбасі деякі учні живуть на підконтрольній Києву території, але ходять до шкіл на окуповану територію. Про це вона заявила в ефірі Радіо Свобода.

Міністр навела приклад в Луганській області, де частково вдалося вирішити цю проблему.

«У Луганській області було четверо дітей, які мешкали на нашій території, а їздили вчитися на непідконтрольну територію. Я вам хочу сказати, що це ще пов’язано з тим, що робиться в головах їхніх батьків. І нам вдалося дві родини переконати, щоб діти навчалися в Україні, і ми їм створили умови відповідно і в інтернатному закладі, де вони будуть краще і харчуватися, і будуть також довозитися та зустрічатися з батьками. А дві родини все ж таки ухвалили інше рішення», – розповіла Гриневич.

Міністр вважає, щоб позбутися таких проблем, українській державі «потрібно працювати зі своїми громадянами».

За даними Луганської обласної військово-цивільної адміністрація, 1 вересня в Луганській області, на підконтрольній Україні території, відкрилися 299 шкіл для понад 50 тисяч учнів, у прифронтових районах навчається майже 6 тисячам дітей.

Від квітня 2014 року на Донбасі триває збройний конфлікт. Частину Луганської області контролюють проросійські сепаратисти угруповання «ЛНР».

XS
SM
MD
LG