Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: обшук у будинку кримської журналістки не пов’язаний з її роботою


Адвокат Джеміль Темішев заявляє, що російські силовики обшукували помешкання кримської журналістки Ельмаз Абдувелієвої в анексованому Криму не через її роботу, а у справі її батьків.

У коментарі проектові Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат заявив, що виключає політичне підґрунтя інциденту.

«Обшук проводився у її батьків у зв’язку з господарською справою. З її професійною діяльністю він ніяк не пов’язаний. Співробітники, які його проводили, навіть не знали, що вона журналістка», – сказав Темішев.

Він відмовився уточнювати подробиці справи, через яку силовики приходили з обшуком в будинок до Абдувелієвої. На цей час обшук завершений.

За словами Джеміля Темішева, всі дії силових структур відповідали російському законодавству, яке Росія запровадила на окупованому півострові. Він також заперечив інформацію про пошкодження дверей у будинку журналістки.

Вранці 2 вересня журналістка Ліля Буджурова повідомила про проведення обшуку в будинку журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої.

Цей сайт, присвячений культурі, традиціям, мові й історії кримських татар, запрацював на початку серпня.

З 1 квітня 2015 року в анексованому Росією Криму були закриті кримськотатарські ЗМІ медіа-холдингу ATR – телеканали ATR і «Lale», радіо «Мейдан». Цей крок засудили США, Європейський союз, ОБСЄ, Amnesty International, назвавши його подальшим переслідуванням кримських татар на півострові.

XS
SM
MD
LG