Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Єкатеринбурзі затриманий блогер, який «полював на покемонів» у храмі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Росії блогер з Єкатеринбурга Руслан Соколовський може потрапити під кримінальне переслідування у зв’язку з полюванням на покемонів у міському храмі «На крові».

Соколовський опублікував в соціальних мережах ролик, на якому зображена його гра Pokemon GO; правоохоронці звертають увагу на те, що він грав у культовій споруді.

В управлінні Слідчого комітету Росії у Свердловській області підтвердили, що стосовно блогера проводяться слідчі дії.

Він підозрюється в «розпалюванні ненависті і ворожнечі за соціальною ознакою» і «образі почуттів вірян».

Російська агенція «РІА Новості» повідомила з посиланням на адвоката затриманого, що в суботу суд може ухвалити рішення про арешт Соколовського.

Російське інтернет-видання ZNAK.com зазначає, що Руслан Соколовський публікує на своєму відеоканалі критичні, новинні та науково-популярні ролики, у нього понад 200 тисяч передплатників.

Pokemon GO – відеогра, розроблена компанією Niantic для мобільних пристроїв на базі iOS і Android. Гра з’явилася у липні 2016 року і відтоді набула великої популярності по всьому світу. Зображення казкових істот-покемонів, яких треба «ловити», з’являються на екранах мобільних пристроїв накладеними на реальний вигляд довколишнього світу, побачений крізь камеру пристрою.

XS
SM
MD
LG