Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: Єврокомісія готова брати участь у модернізації української ГТС


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У компанії «Нафтогаз» заявляють, що Європейська комісія підтверджує готовність брати участь у модернізації української газотранспортної системи (ГТС), а також готова допомогти Україні в переговорах щодо управління ГТС.

Як повідомляє прес-служба «Нафтогазу», у перебігу зустрічей віце-президента Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича з українськими посадовцями сторони підтвердили взаємну зацікавленість у якнайскорішому залученні європейського партнера для управління українською ГТС.

За повідомленням прес-служби, також «Нафтогаз» привітав готовність Єврокомісії направити в Росію моніторингову місію для контролю тиску газу в російській ГТС на кордоні з Україною.

У компанії сподіваються, що такий моніторинг допоможе виправити порушення умов транзитного контракту та дозволить забезпечити всі необхідні технічні умови для надійного транспортування російського газу до Європи.

Натомість у своєму twitter-і Шефчович написав, що, зокрема, під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив: «ЄС розраховує, що Україна проводитиме модернізацію. Це шлях вперед».

У прес-службі Єврокомісії повідомили, що у Києві під час зустрічей з українськими посадовцями Шефчович знову заявив про необхідність продовжувати реформи в Україні, а також підтвердив готовність Європейської комісії брати участь у тристоронніх газових переговорах із Росією.

«Ми хочемо відновити успішний тристоронній формат газових переговорів за участю України, Росії та Європейської комісії. Тристоронній формат залишається найкращим для обговорення поставок газу на майбутній зимовий опалювальний сезон. У цьому контексті я також з нетерпінням чекаю зустрічі з російською владою в найближчі тижні», – сказав він.

Крім того, Шефчович заявив про готовність Європейської комісії підтримати створення фонду енергоефективності України до кінця цього року.

«Нафтогаз України» раніше заявляв про готовність відновити тристоронні переговори з «Газпромом» щодо обговорення поставок російського газу.

У травні 2015 року Європейська комісія і уряд України підписали меморандум про порозуміння щодо надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 мільярда євро. Перший транш Україна отримала ще у 2015 році.

XS
SM
MD
LG