Доступність посилання

ТОП новини

В Україні тисячі резервістів викликали на збори – Міноборони


Міністерство оборони України оголосило про початок зборів резервістів Збройних сил України, до яких залучать понад 8 тисяч людей. Як повідомляє прес-служба міноборони, збори резервістів триватимуть у два етапи: перший – з 3 до 15 вересня, другий – з 12 до 24 вересня. До зборів залучать дев'ять бригад усіх оперативних командувань у п'яти областях.

Основна увага на зборах приділятиметься «підвищенню рівня бойової підготовки, злагодженості дій підрозділів і екіпажів». Резервістів не залучатимуть до нарядів, господарських робіт і стройової підготовки.

Збори завершаться проведенням бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, у яких візьмуть участь сформовані з чинних військовослужбовців і резервістів змішані підрозділи. «Головна мета навчань – відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з’єднань силами оперативного резерву в разі відвертої агресії», – заявили у відомстві.

За даними оборонного відомства, нині в Україні налічується близько 85 тисяч резервістів. Це люди, які вже відслужили один рік за мобілізацією або брали участь в АТО.

XS
SM
MD
LG