Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: сирійсько-турецький кордон повністю звільнили від «Ісламської держави»


Біналі Йилдирим
Біналі Йилдирим

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим каже, що турецькі сили і сирійські повстанці вигнали екстремістське угруповання «Ісламська держава» з останніх районів сирійсько-турецького кордону, що перебували під його контролем.

«Від Азаза до Джераблуса, наш 91 кілометр кордону, повністю захищений. Всі терористичні організації були відбиті, вони пішли», – сказав Йилдирим 4 вересня під час візиту до південно-східного міста Діярбакир.

Базована у Великій Британії «Сирійська обсерваторія з прав людини» заявила, що угруповання «Ісламська держава» втратило свій зв’язок із зовнішнім світом після втрати всіх прикордонних районів» з Туреччиною.

Йилдирим 4 вересня захищав втручання Туреччини в Сирії, вказуючи на їхній спільний кордон.

«Ми тут, щоб захистити наші кордони, забезпечити безпеку життя і майна наших громадян, а також для захисту територіальної цілісності Сирії, – зазначив він. – Ми ніколи не допустимо формування штучної держави на півночі Сирії».

У серпні турецькі танки і бронетранспортери перетнули кордон із Сирією в межах операції проти бойовиків із прикордонного району та з метою зупинити курдські сили від захоплення території. Туреччина розглядає курдське ополчення в цьому регіоні як продовження оголошеної поза законом організації – «Курдська робітнича партія».

XS
SM
MD
LG