Доступність посилання

ТОП новини

Обама обговорив ситуацію в Україні з Олландом і Меркель


Президент США Барак Обама (л), президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Анґела Меркель (п), ілюстративне фото
Президент США Барак Обама (л), президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Анґела Меркель (п), ілюстративне фото

Президент США Барак Обама 5 вересня зустрівся на полях саміту «Групи двадцяти» в китайському Ханчжоу з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Анґелою Меркель, щоб обговорити ситуацію в Україні. Про це повідомляє інформагенція Reuters із посиланням на заяву неназваного речника Білого дому.

4 вересня українське питання на окремих зустрічах із Олландом та Меркель обговорював також президент Росії Володимир Путін.

Російська сторона заявляє, що в понеділок відбудеться особиста зустріч Путіна та Обами. Як повідомив у мережі мікроблогів Twitter журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов, переговори лідерів Росії та США відбудуться «в закритому режимі – без участі преси навіть у протокольній частині».

На початку серпня Росія заявила про можливість зустрічі в «нормандському форматі» керівників України, Росії, Франції та Німеччини на полях саміту в Китаї. Але вже через кілька днів Путін заявив, що проводити саміт у «нормандському форматі» «безглуздо».

Згодом у Кремлі заявили, що планують на полях саміту тристоронню зустріч Путіна з Олландом і Меркель. Урешті Москва повідомила, що йдеться вже про дві окремі зустрічі Путіна з керівниками Франції і Німеччини.

У китайському місті Ханчжоу в неділю, 4 вересня, відкрився саміт «Групи двадцяти», в якому беруть участь лідери найбільших економік світу та Європейського союзу.

XS
SM
MD
LG