Доступність посилання

ТОП новини

Росія та США не досягли угоди щодо Сирії


Держсекретар США Джон Керрі (л) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Держсекретар США Джон Керрі (л) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Переговори щодо Сирії між держсекретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на полях саміту «Групи двадцяти» в китайському Ханчжоу закінчилася без досягнення остаточних домовленостей. Про це повідомляють 5 вересня інформагенції Reuters та France-Presse з посиланням на неназваного високопосадовця Держдепартаменту США.

Керрі і Лавров упродовж кількох тижнів вели переговори, щоб скоординувати дії США та Росії проти угруповання «Ісламська держава» та інших екстремістських організацій у Сирії.

Угода має включати положення, що гарантують надходження гуманітарної допомоги до заблокованих через бойові дії районів Сирії. Також Вашингтон прагне запобігти бомбардуванню лояльними президентові Сирії Башару Асаду силами районів, де діють підтримувані США повстанці.

Російське військове угруповання в Сирії майже рік, від кінця вересня 2015 року, здійснює повітряні удари в Сирії. Офіційно метою участі Росії в збройному конфлікті в Сирії є протистояння угрупованню «Ісламська держава», але спостерігачі неодноразово повідомляли, що російські авіаудари цілять і по підтримуваних США опонентах режиму Асада.

XS
SM
MD
LG