Доступність посилання

ТОП новини

Девальвація гривні до долара в серпні відбулася після яти місяців зміцнення – НБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Мінливість обмінного курсу гривні в серпні помірно зросла після п’яти місяців зміцнення, обмінний курс гривні до долара США станом на 29 серпня порівняно з початком місяця девальвував на 2,6%.

«Девальваційний тиск на гривню посилився головним чином через загострення ситуації навколо Криму та на сході країни та сезонне зростання попиту на готівку в іноземній валюті. Також психологічний тиск на попит на валюту мало відтермінування отримання офіційного зовнішнього фінансування», – йдеться в підготовленому регулятором макроекономічному та монетарному огляді.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 3 вересня пояснив знецінення гривні щодо долара «сезонними коливаннями». Прем’єр запевнив, що потреби у втручанні влади немає. Він зауважив, що у Національному банку є достатньо валютних резервів.

Українська валюта за місяць знецінилася на більш як 7% щодо долара США. На 5 вересня Національний банк України встановив курс 26 гривень 63 копійки за долар, місяць тому цей показник дорівнював 24 гривням 81 копійці.

XS
SM
MD
LG