Доступність посилання

ТОП новини

Міністр ЖКГ заперечив, що боржників виселятимуть із квартир


Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко стверджує, що боржників не виселятимуть із квартир у разі несплати ними житлово-комунальних послуг.

«Був хоч один випадок, коли за несплату житлово-комунальних послуг виселили якусь родину? Давайте перестанемо лякати людей цими питаннями», – сказав він в ефірі Радіо Свобода.

Щоб платити за новими тарифами, міністр радить писати заяву на отримання субсидії або брати допомогу від держави на заходи з енергоефективності і таким чином економити кошти. За його даними, програмою так званих «теплих кредитів» від держави у 2015–2016 роках скористалися близько 170 тисяч родин і 350 ОСББ.

«Програма «теплих кредитів» дає можливість отримати компенсацію від держави у 20% на негазові котли, 30% на індивідуальне утеплення, 40% – якщо це багатоповерховий будинок ОСББ», – розповів Геннадій Зубко.

Відео: Радіо Свобода онлайн

Із 1 липня Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення майже удвічі.

XS
SM
MD
LG