Доступність посилання

ТОП новини

Федерація роботодавців України змінила керівництво, Фірташ відсьогодні не очолює організацію


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

Федерація роботодавців України обрала нове керівництво, відсьогодні ФРУ очолюватиме Дмитро Олійник.

Як повідомляє прес-служба федерації, нове керівництво обрали сьогодні більшістю голосів керівного органу об'єднання – Радою ФРУ.

Олійник є головою спостережної ради компанії «Ветропак Гостомельський склозавод» та президентом Асоціації підприємств скляної промисловості, у 2010-2011 роках він уже очолював Федерацію роботодавців України, а від кінця 2011 року до сьогоднішнього дня був заступником голови ФРУ з економічних питань.

До сьогодні Федерацію роботодавців України, яка заснована у 2002 року, очолював бізнесмен Дмитро Фірташ.

Фірташ не був в Україні понад два роки після закінчення Революції гідності. З них близько року він перебував під домашнім арештом в Австрії. Фірташа заарештували в Австрії за запитом влади США. Там Фірташа підозрюють у хабарництві при укладанні угоди в Індії. Але в березні цього року австрійський суд вирішив, що ФБР не надало достатньо доказів причетності Фірташа до злочину. Фірташ ці звинувачення відкидає.

В Україні поліція розслідує два кримінальних провадження, пов’язаних з Дмитром Фірташем: щодо групи компаній ОЅТСНЕМ і колишніх керівників компанії «Нафтогаз України». У цих провадженнях він не має статусу підозрюваного.

Також у грудні минулого року Національна поліція України розпочала провадження за фактом звернення Національного банку України про неповернення кредиту рефінансування банку «Надра» у розмірі 5 мільярдів гривень, отриманих під особисту гарантію Дмитра Фірташа.

XS
SM
MD
LG