Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі «Торнадо» допитав 2 свідків, наступне засідання призначили на завтра


Один із затриманих «торнадівців», 16 серпня 2016 року
Один із затриманих «торнадівців», 16 серпня 2016 року

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи щодо колишніх бійців роти спеціального призначення МВС України «Торнадо» на 7 вересня.

Як повідомила прес-секретар суду Інна Свинаренко, засідання продовжиться 7 вересня об 11:30.

Сьогодні у суді допитали двох свідків захисту, суд розпочав вивчення матеріалів справи.

Свинаренко також заявила, що обвинувачувані зірвали судове засідання, проте вона не уточнила, яким саме чином екс-бійці «Торнадо» зробили це.

На початку серпня одне із засідань суду у справі колишніх членів роти «Торнадо» закінчилося сутичками. Тоді поліція відкрила два кримінальні провадження. Мітингувальники під судом вимагали, щоб засідання було відкритим, а також закликали до прискорення розгляду справи.

У суді наголошують, що розгляд цього кримінального провадження проводиться у закритому режимі, оскільки обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності потерпілих.

За даними Генпрокуратури, групу колишніх бійців роти «Торнадо» підозрюють у скоєнні злочинів за понад десятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинної організації, катування, доведення особи до замаху на самогубство.

У 2015 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».

XS
SM
MD
LG