Доступність посилання

ТОП новини

Київ: на місці забудови у Святошинському провулку сталися сутички


У Києві на місці забудови сталися сутички (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

У Києві триває протистояння через плани забудови ділянки у Святошинському провулку 2.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наразі народний депутат Семен Семенченко разом з ветеранами бойових дій на Донбасі намагаються пройти на територію автомобільної стоянки, яку заблокували невідомі.

6 вересня у Святошинському провулку 2 мали відбутися громадські збори щодо вирішення питання із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими, які ще напередодні заблокували автостоянку з автомобілями місцевих жителів, та ветеранами батальйону «Донбас», які виступили на боці місцевих мешканців, виникла сутичка.

Щоб унеможливити проникнення активістів на територію автостоянки, невідомі підпалили автомобільні покришки та пустили сльозогінний газ.

На місце прибули рятувальники, які і загасили пожежу.

Місцеві мешканці звинувачують присутніх на місці поліцейських у покриванні невідомих. Поліцейські звинувачення відкидають.

Запис трансляції Радіо Свобода

Конфлікт триває з 5 вересня. Тоді на австоянці невідомі заварила браму, у результаті чого там заблокованими лишилися автомобілі місцевих мешканців.Наразі більшість автомобілів вже забрали з паркінгу.

Водночас сам забудовник ПАТ «ХК» «Київміськбуд» наголошує, що будівництва на вулиці Святошинській відбувається законно. Компанія оприлюднила документи, що підтверджують законність робіт.

XS
SM
MD
LG