Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко просить НАЗК і НАБУ перевірити купівлю його квартири


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко просить НАЗК і НАБУ перевірити купівлю його квартири. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Як народний депутат та публічний політик вважаю за принципове прозвітувати перед суспільством у належний спосіб. Звертаюся із закликом до НАЗК та НАБУ зробити відповідну перевірку придбання мною житла», – написав він.

Депутат також стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

«На термін такої перевірки заявляю про складання повноважень члена правління політичної партії ДемАльянс, до якої нещодавно долучився, аби не створювати підґрунтя для політичних спекуляцій», – додав він.

Напередодні стало відомо, що Сергій Лещенко придбав елітну квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів). Про що свідчить витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири,– це заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG