Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ обіцяє проаналізувати і надати оцінку купівлі Лещенком квартири


Національне антикорупційне бюро України обіцяє проаналізувати і надати оцінку купівлі народним депутатом з фракції «Блок Петра Порошенка» Сергієм Лещенком квартири у центрі Києва.

«Утім, враховуючи, що потужності НАЗК ще формуються, вагомий суспільний резонанс, а також на підставі звернень антикорупційного прокурора Назар Холодницький та самого народного депутата Сергій Лещенко, НАБУ проаналізує і дасть відповідну оцінку нещодавній операції з придбання Лещенком у власність нерухомості», – йдеться у повідомленні бюро в Facebook.

Про результати перевірки буде повідомлено додатково, додають у НАБУ.

При цьому у бюро зауважують, що питання моніторингу способу життя осіб, уповноважених на виконання функцій держави, є радше компетенцією Агентства із запобігання корупції, ніж Антикорупційного бюро.

Раніше сьогодні Лещенко попросив НАЗК і НАБУ перевірити його купівлю квартири.

Напередодні стало відомо, що Сергій Лещенко придбав елітну квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів). Про що свідчить витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG